14 maart 2023
Je Money Mindset verbeteren in 6 stappen
  • 3 minuten lezen
Door: Mike Bosscher
Money Mindset verbeteren - Het Investeringsplan - Mike Bosscher

Geld. Het is een van de belangrijkste middelen die we hebben om onze financiële doelen te bereiken en een comfortabel leven te leiden. Toch kan de manier waarop we over geld denken ons in de weg zitten om onze financiële doelen te bereiken. Gelukkig is het mogelijk om je money mindset te verbeteren en te optimaliseren voor succes. In deze blog zullen we enkele stappen delen om je money mindset te verbeteren, zodat je financiële doelen kunt bereiken en misschien een gelukkiger en stressvrij financieel leven kunt leiden.

Stap 1: Identificeer en overwin beperkende overtuigingen

Onze money mindset wordt grotendeels gevormd door onze overtuigingen over geld. Helaas zijn sommige van deze overtuigingen beperkend en kunnen ze ons ervan weerhouden om financiële vrijheid te bereiken. Zo kan het zijn dat je denkt dat rijkdom alleen weggelegd is voor bepaalde mensen, of dat geld slecht is en tot ongeluk leidt.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van beperkende overtuigingen die je money mindset kunnen saboteren. Om je money mindset te verbeteren, is het belangrijk om deze beperkende overtuigingen te identificeren en te overwinnen. Probeer je bewust te zijn van negatieve gedachten over geld en vraag jezelf af waar deze vandaan komen. Welke ervaringen hebben deze overtuigingen gevormd? Als je eenmaal begrijpt waarom je bepaalde gedachten hebt over geld, kun je beginnen met het creëren van nieuwe, positievere overtuigingen die je money mindset verbeteren.

📘 Boekentip: Lees Het Boek van Overvloed. Het Boek van Overvloed gaat over het geheim achter geld kracht en liefde, rijkdom en tekort. Tekort en overvloed zijn geen kwestie van toeval.

Stap 2: Visualiseer succes

Visualisatie is een krachtig hulpmiddel om je money mindset te verbeteren. Door je voor te stellen dat je financiële doelen al bereikt hebt, stel je jezelf in staat om de positieve emoties te voelen die geassocieerd worden met het hebben van financiële vrijheid. Dit kan je helpen om gemotiveerd te blijven en te blijven streven naar je doelen.

Probeer jezelf voor te stellen dat je al het geld hebt dat je nodig hebt om je dromen te verwezenlijken. Hoe voelt dat? Wat zou je doen met je geld? Door deze vragen te stellen en te beantwoorden, kun je een krachtig beeld creëren van je financiële toekomst.

Wil jij erachter komen hoe jij er financieel voorstaat?
Doe de gratis check

Stap 3: Verander je denkwijze

Als je je money mindset wilt verbeteren, is het belangrijk om je denkwijze te veranderen. Dit betekent dat je bewust moet zijn van de manier waarop je denkt en spreekt over geld. Vermijd negatieve gedachten zoals ‘ik kan me dat niet veroorloven’ en vervang ze door positieve gedachten zoals ‘ik werk eraan om dat te kunnen betalen’. Ook kan het helpen om jezelf te omringen met mensen die een positieve money mindset hebben. Door te praten met mensen die financële vrijheid hebben bereikt of die dezelfde doelen nastreven, kun je jezelf inspireren en gemotiveerd blijven om je eigen money mindset te verbeteren.

Stap 4: Maak een plan voor je Money Mindset verbeteren

Een belangrijke stap om je money mindset te verbeteren is door een plan te maken. Dit betekent dat je je financiële doelen duidelijk moet stellen en een actieplan moet maken om deze doelen te bereiken. Dit kan inhouden dat je een budget maakt, schulden aflost, spaart voor een doel of investeert in je toekomst.

Door een plan te maken en je aan dit plan te houden, kun je langzaam maar zeker vooruitgang boeken en je money mindset versterken. Maak realistische haalbare plannen. Begin met kleine doelen, bijvoorbeeld; deze maand wil ik 100 euro extra besparen.

Stap 5: Blijf leren en je Money Mindset verbeteren

Ten slotte is het belangrijk om te blijven leren en groeien als het gaat om je money mindset. Dit kan inhouden dat je boeken leest over persoonlijke financiën, podcasts beluistert of een online cursus volgt om je kennis over geld te vergroten. Hoe meer je weet over geld en hoe het werkt, hoe beter je je money mindset kunt verbeteren en optimaliseren voor succes.

Stap 6: In welke financiële periode leven wij?

Daarnaast is het goed om te weten in wat voor een financiële periode we leven. De komende jaren worden naar alle waarschijnlijkheid geen makkelijke financiële jaren. Onze ouders hebben vele jaren van economische groei meegemaakt, kijk alleen al naar de beursgroei van de afgelopen jaren. Geld werd los gekoppeld van goud en er werd veel bijgedrukt wat zorgde voor veel economische groei.

Mijn mening is dat we nu op het eindpunt aankomen van ons huidige financiële systeem met de dollar als wereldmunt. Het gaat niet van de één op de andere dag, er zullen meerdere jaren overheen gaan, maar het zal ook niet zonder slag of stoot gaan. Stel je verwachtingen daarom ook niet te hoog. Als jij in de komende jaren je vermogen ‘gelijk’ weet te houden dan doe je het al hartstikke goed. Weet je niet hoe jij dat kunt doen? Dan kun je de online cursus ‘Investeren kun je leren!’ volgen.

Je Money Mindset verbeteren? Start vandaag!

Het verbeteren van je money mindset is een belangrijke stap in het bereiken van financiële vrijheid en een gelukkiger leven. Door beperkende overtuigingen te overwinnen, succes te visualiseren, je denkwijze te veranderen, een plan te maken en te blijven leren, kun je je money mindset verbeteren en optimaliseren voor succes. Met deze tips en trucs kun je jezelf in staat stellen om je financiële doelen te bereiken en je dromen waar te maken. Vergeet niet dat het een reis is, en dat het belangrijk is om geduldig te zijn en te blijven werken aan het verbeteren van je money mindset.

In deze blog staan affiliatelinks. Bij aankoop via onze link krijgen wij een klein percentage.