31 mei 2023
Kom jij kijken in mijn keuken?
  • 3 minuten lezen
Door: Mike Bosscher
Succesvol investeren: Kom in mijn keuken kijken

In deze blog vertel ik je graag wat ik verneem in gesprekken met mensen die starten met investeren. Veel mensen starten hun financiële reis met crypto en dan vooral met altcoins. Er zijn ook veel mensen die naar mijn idee verstandiger starten en eerst bitcoin kopen, maar deze mensen zijn er weinig. Daarnaast zijn veel mensen geïnteresseerd in traden, het actief handelen in cryptomunten. Wil jij succesvol investeren? Zonder richting en plan wordt het lastig.

Ik sta aan het begin van mijn derde bullrun in de cryptomarkt. In de afgelopen twee bullruns heb ik enorm veel fouten gemaakt maar ook veel geleerd en enorm veel geld verdiend.

Een zeilbootje zonder richting

Iemand die start met investeren, in dit geval praten we even over crypto en bitcoin, is net als een zeilbootje midden in de oceaan. Het bootje heeft geen kompas en geen roer. Het is onderhevig aan de wind en de elementen. Emoties gaan alle kanten op. Het zeilbootje heeft geen idee waar het heen moet, wat het doel is en hoe het daar heen kan varen.

Met crypto gaat het ook zo: je koopt crypto munten, deze munten dalen en stijgen in waarde maar je bent compleet overgeleverd aan ‘de elementen’.

Ga je kompas bouwen

Door vooraf kennis te vergaren over hoe markten werken en welke emoties er bij komen kijken, kan je een gevoel krijgen van richting. Je bouwt dan als het ware een kompas. Je koopt iets, wat gaat er naar alle waarschijnlijkheid gebeuren, waar ga je tegenaan lopen? 

Markten bewegen in patronen van Fear & Greed, angst en hebzucht. We hebben op ‘de markt’ te maken met mensen en mensen vertonen repeterend gedrag. De geschiedenis kan de toekomst niet exact voorspellen maar de geschiedenis rijmt wel. Het komt overeen met eerdere periodes. Als jij meer kennis gaat vergaren maakt je dat sterker en weerbaarder

De juiste bestemming!

Je kompas staat in de steigers en nu weet jij je richting te bepalen. Maar je bent nog niet klaar. Je moet een roer gaan bouwen want als je een roer hebt kun je een punt op de horizon zetten, daar wil jij heen. Je weet dat als we in een motorboot zitten dat je nagenoeg in een rechte lijn naar je stipje op de horizon kunt afvaren. Als je een zeilbootje hebt moet je gebruikmaken van de wind en met een zeilboot kun je nooit een rechte lijn varen. Toch kom je ook met een zeilboot op je bestemming. 

Investeren en beleggen gaat altijd met ups and downs en dat is net als zeilen. Je kunt niet in een rechte stijgende lijn steeds meer geld maken.

Succesvol investeren: Ken jij de markt?

Maar hoe maak je dat roer en zet je die stip op de horizon? Zoals ik eerder beschreef is het belangrijk om te weten hoe een markt in elkaar steekt. Het is zaak om te weten hoe je de markt kunt bespelen. Hoe werkt het spelletje? Wat zijn de mogelijkheden? Welke strategieën kan ik toepassen? Wanneer, hoe en waar stap ik in en wanneer stap ik uit? Wat doe ik na die succesvolle trade? Wat doe ik met winst? Er is veel om over na te denken. 

Ik verwacht dat de cryptomarkt, en zeker de bitcoin markt, hard in waarde zal stijgen. Als ik daar veel geld mee verdien, laat ik het dan staan of is het verstandig om te spreiden? Deze informatie deel ik graag met jou in mijn online cursus.

Wil jij aan het roer staan van je zeilbootje en de juiste richting opgaan?
Kom dan een kijkje nemen in mijn keuken! ⤵️

Wil jij leren succesvol investeren? Kom bij mij proeven!

Je kan mij zien als een chefkok. Ik laat je middels mijn gratis Try Out 7 dagen proeven van mijn ‘gerechten’. Heb jij de smaak te pakken, wil je echt stappen zetten en geld gaan verdienen? Dan kun je bij mij komen eten. Ik heb een open keuken; ik vertel je welke ingrediënten ik gebruik en welke recepten de afgelopen jaren hun waarde hebben bewezen.

Het is niet gratis…

Echter bij een chefkok eten is nooit gratis. Mijn cursus is ook niet gratis. Voor 1 jaar ‘meekijken’ in mijn investeer je 499 euro. Het mooie is, jij komt bij mij in de keuken kijken. Je kunt mee koken, samen gaan we eten en uiteindelijk ga jij met de recepten naar huis. Dan ga jij zelf aan de slag met de recepten en de ingrediënten om je eigen maaltijd te verzorgen. 

Leren koken kost tijd en energie

Leren koken gaat met vallen en opstaan. Soms is het super goed gelukt en soms smaakt het minder lekker. Ga je thuis koken dan kan er altijd iets gebeuren. Daarom loop ik wat langer met je mee! In Discord, waar je gratis toegang tot krijgt tijdens je lidmaatschap, kijk ik desgewenst met je mee en kun je mij vragen stellen. Mede cursisten kunnen hun kennis en ervaring (hun recepten) ook delen. Koken doe je niet alleen en eten al helemaal niet. Jij zet een mooie maaltijd voor jezelf, je partner en/of gezin op tafel waar je nog jaren van kan genieten. En je kan je kinderen jouw receptenboekje (je kennis) meegeven wat waarschijnlijk veel waarde (geld) gaat opleveren voor als ze uit huis gaan.

Jij kiest: zet jij de volgende stap?

De keus is aan jou; kom jij proeven (volg je de gratis Try Out) en als jij de smaak te pakken hebt, ga je dan de volgende stap nemen? Of schrijf jij je in, volg de de Try Out, proef je ervan en maak je neem je geen stap? Dat is jouw keus. Je kan alleen geen gebruik maken van mijn kennis en ervaring. Je leercurve had sneller kunnen stijgen dan de mijne door alle tips en de valkuilen waar ik jou voor behoed

Kom je proeven van mijn eten, volg je de Try Out en heb je de smaak te pakken? Maak dan je eigen keus! Wil jij leren succesvol investeren? Ik sta klaar als je in mijn keuken komt kijken.