08 juni 2023
Waarom investeren in crypto?
  • 8 minuten lezen
Door: Mike Bosscher
Waarom investeren in crypto

Ben je geïnteresseerd in het investeren in crypto en Bitcoin? Vraag je je af wat de verwachte winsten zijn als je investeert in Bitcoin? In dit artikel zal ik je meenemen op reis om meer te begrijpen over de potentiële winsten bij het investeren in crypto en Bitcoin, waarom het überhaupt de moeite waard is om te investeren, ik vertel je wat ik doe en laat je inzien dat ons geldsysteem verrot is.

Investeren in crypto: ik doe het zo!

In dit artikel heb ik het voornamelijk over Bitcoin. Mijn eigen investeringsportefeuille is verdeeld over vastgoed, aandelen, edelmetalen en crypto. Spreiding is naar mijn idee essentieel om tegen elke financiële crisis bestand te zijn. Mijn eerste doel: mijn vermogen veiligstellen. Mijn tweede doel: mijn vermogen laten groeien. Bitcoin en crypto zijn in de afgelopen jaren een belangrijke pijler geweest.

“We kunnen de toekomst niet voorspellen maar we kunnen wel gaan kijken naar wat Bitcoin in het verleden heeft gedaan en wat de toekomst mogelijk gaat brengen…”

Wanneer ga jij stappen nemen?

Wil jij investeren in crypto? Het is belangrijk om op te merken dat alle investeringen en beleggingen risico’s met zich meebrengen, en de informatie die ik deel moet niet worden opgevat als financieel advies. 

Mijn intentie is echter om je te informeren en te motiveren om zelf op onderzoek uit te gaan. Vergroot je kennis en neem hier de tijd voor. Ga er open in en wees bereid om tijd, energie en geld te investeren. Zet stappen om geld voor jou te laten werken, er zijn altijd kansen, of het nu deze week, deze maand of dit jaar is. Heb je dat gedaan? Dan is beleggen vaak saai, je bent er echt niet dagelijks mee bezig en dan heb je weer tijd voor je dagelijkse beslommeringen… Maar je hebt dan wel iets lopen wat jou beschermt tegen onder andere inflatie!

Of laat jij je kansen liggen? Kijk jij naar anderen, zie jij dat ze stappen maken en vooruitgang boeken in hun leven maar zelf onderneem je geen stappen? Als jij nooit eens een stap zet, dan zul je alleen maar meer van ‘hetzelfde’ krijgen en vast blijven zitten in dezelfde situatie als nu. We kopen voor onszelf of ons gezin allerlei mooie producten waar je misschien niets of weinig aan hebt. Maar we zijn zo bang om 100 euro te kopen aan Bitcoin, stel dat de waarde zakt. Wat dan? Nou dan helemaal niets, je gaat niet direct failliet als je een beetje Bitcoin koopt, een aandeel van Tesla of een zilveren munt van 30 euro.

De potentiële winsten en risico’s verkennen

Er zijn verschillende manieren om te investeren in crypto en geld te verdienen aan Bitcoin door verschillende strategieën. Wil jij een financiële stap nemen naast het aanhouden van euro’s op de bank? Laten we samen op onderzoek gaan en de potentiële winsten en risico’s verkennen.

Hodl strategie

Onder crypto beleggers staat de term ‘Hodl’ inmiddels bekend als Hold On for Dear Life, oftewel: aanhouden van bijvoorbeeld Bitcoin of de prijs nu naar beneden of naar boven gaat. Deze personen geloven dat crypto dipjes of crashes tijdelijk zijn en dat uiteindelijk de aanhouder wint, als jij lang genoeg vasthoudt. 

Je kunt Bitcoin of een klein stukje van Bitcoin, genaamd ‘sats’, kopen en aanhouden op een Exchange of Hardware Wallet. Het is aan te raden om je sats zelf te bewaren op een Hardware Wallet. Men zegt dan: ‘Not your keys not your coins’. Heb jij niet de sleutels van de Bitcoin dan zijn het ook niet jouw Bitcoins. We hebben in de afgelopen jaren gezien dat veel mensen hun Bitcoin zijn kwijtgeraakt omdat ze te weinig aandacht hebben besteed aan het veilig opbergen. Wil jij investeren in crypto maar heb je geen idee hoe? In mijn cursus leg ik dit uitgebreid uit waar je sats kunt kopen en hoe jij ze veilig kunt bewaren. 

Investeren in crypto: Not your keys, not your coins.

Als je de sats eenmaal hebt aangeschaft en je wilt de Hodl strategie toepassen dan bewaar je ze alsof het goud is. Je doet er verder niets mee. Als de prijs stijgt verkoop je niet, als de prijs daalt verkoop je niet, je wacht gewoon de komende jaren af. Dit is een effectieve manier van investeren in Bitcoin.

De geschiedenis laat zien dat Bitcoin gemiddeld rond de 230% per jaar stijgt over de afgelopen jaren. Natuurlijk weet iedereen dat Bitcoin behoorlijke dalingen kent, maar deze procentuele dalingen laten aandelen zoals Amazone of Nvidia ook zien. Wat leert de geschiedenis, blijven zitten, niet verkopen, wacht en uiteindelijk stijgt de prijs aangezien het geldsysteem kapot is, daarover later meer. Goud koop je ook voor de lange termijn en zo kun je dus ook Bitcoin aanhouden.

Bitcoin heeft ook nog iets unieks wat geen enkel andere Asset Class heeft, het is absoluut schaars en elke 4 jaar is er een halving event. Daardoor wordt Bitcoin nog schaarser in de komende jaren. Daarover meer in mijn cursus. 

Een strategie die je hiervoor kunt gebruiken is de DCA strategie: Dollar Cost Averaging. Met deze strategie koop je elke week of maand voor een vast bedrag in euro’s sats aan en wacht je rustig af.

Zelf heb ik in de afgelopen jaren Bitcoins op deze manier aangekocht en vastgehouden. Met deze investering heb ik vele malen meer geld verdiend dan met vastgoed, aandelen en edelmetalen samen.

Traden van crypto

Als je sats hebt aangekocht, kun je er ook mee gaan traden. Traden kun je op allerlei verschillende manieren uitvoeren. In mijn cursus leg ik deze manieren uit en we behandelen vooral de meest risico mijdende manier; namelijk het aankopen en het voor langere tijd vasthouden. Je koopt sats tijdens een Bear Market en verkoopt in een Bull Market. Hoe gaat dat in zijn werk? 

Bitcoin bestaat nu 14 jaar en we zien nu patronen ontstaan in de prijs van Bitcoin. Bitcoin heeft enkele unieke eigenschappen die ervoor zorgen dat er elke vier jaar een soort van cyclus ontstaat. Dat patroon lijkt zich te herhalen. 

PlanB is een Nederlandse man, die daar veel artikelen over heeft geschreven en modellen ontwikkeld waaronder ook het Stock-To-Flow model (S2F). Aan de hand van dat model, wat dus helaas geen zekerheid biedt want het is een model, kun je zien dat de Bitcoin een Bear Market en Bull Market steeds afwisselt; een periode dat de prijs zakt en een periode dat de prijs stijgt. Door van dat patroon gebruik te maken kun je meer geld verdienen dan dat je sats alleen aanhoudt middels de Hodl strategie. 

Mijn Bitcoin Strategie Blauwdruk

In mijn cursus ga ik hier uitgebreid op in en kom ik elke maand met updates voor mijn cursisten in Discord. Daarnaast heb ik ook een uitgebreide Bitcoin Blauwdruk document ontwikkeld waarin ik alles uitleg. Ik neem door welke keuzes je kunt maken en wat daar de gevolgen van zijn. Ook laat ik zien hoe ik zelf de komende Bull Market mijn sats ga traden om zo veel mogelijk winst te behalen.

Actief traden van crypto

Naast dat je kan traden over periodes van enkele jaren, kun je ook actief traden. Dat noem je day trading of swing traden. Als je gaat day traden dan ga je dagelijks actief traden; je koopt sats in en verkoopt deze weer binnen een dag of enkele dagen. Swing traden houdt in dat je een trade over enkele dagen, weken of maanden verspreidt. Je houdt de trade dus wat langer aan. 

Het traden op deze twee manieren is niet zonder risico, we zien aan de hand van cijfers dat ongeveer 95% van de mensen die dit doen geld verliest in plaats van verdiend. Het ‘spelletje’ is te leren maar dan moet je er echt veel tijd, energie en kennis en helaas ook vaak veel geld in steken. In mijn cursus besteed ik hier nagenoeg geen aandacht aan aangezien ik liever zie dat mensen hun vermogen zien groeien en niet de hele dag achter een computer moeten zitten. Door een langer termijn visie te hanteren creëren we waardevermeerdering en houden we tijd over om te kunnen leven. Beter je vermogen rustig opbouwen dan het te verliezen. 

Investeren in crypto: de te verwachten winsten

Zoals gezegd laat de Bitcoin markt zich moeilijk voorspellen maar we zien wel patronen. Als we afgaan op de patronen van bevoordeeld het Stock-To-Flow model dan kunnen we een mogelijke verwachting aflezen voor prijs. PlanB van het S2F model geeft aan dat hij verwacht dat de Bitcoin prijs in de komende Bullrun, met het hoogtepunt in het jaar 2025/2026, tussen de 100.000 dollar en 1 miljoen dollar ligt.

Helaas is dat geen concreet getal en liggen de verwachte minimale en maximale bedragen voor één Bitcoin ver uit elkaar. Maar stel we gaan naar het minimale bedrag van 100.000 dollar. Dat betekent vanaf de huidige prijzen van rond de 27.000 dollar nog steeds een flinke stijging naar boven toe. De prijs kan dus volgens het model 3 tot 37 keer stijgen. 

Wat is mijn verwachting? 

Waarom nu investeren in crypto? Zelf verwacht ik dat de prijs van Bitcoin in de komende Bullrun niet direct naar de 1 miljoen dollar gaat. Exponentiële groei kunnen wij als mens, ik dus ook, met ons brein moeilijk voorstellen. Ik zie het zeker als een mogelijkheid maar ga er niet direct vanuit. Maar laten we zeggen, de prijs van Bitcoin stijgt naar 100.000 dollar. Als ik op dit prijsniveau sats koop dan zie ik mijn inleg keer 3 gaan. Bij welke bank of andere investering krijg ik zoveel rente op mijn geld binnen een aantal jaar?

In de afgelopen jaren heeft Bitcoin van alle andere asset classes zoals vastgoed, aandelen en edelmetalen met gemak gewonnen als het aankomt op prijsstijging. Het is niet voor niets dat veel overheden en banken (betaalsystemen) Bitcoin zien als een bedreiging! Wel komt er meer risico kijken bij de investering in Bitcoin ten opzichte van de andere asset classes die al vele jaren bestaan.

Bitcoin staat in de kinderschoenen, ik durf het risico aan aangezien ik niet alles op Bitcoin heb gewed. Ik spreid mijn vermogen zodat ik dit risico in Bitcoin kan nemen. Ik wil in ieder geval niet de persoon zijn die over 10 jaar zegt had ik maar wat gekocht. Weten waar je mee bezig bent is erg belangrijk, je kennis vergroten over Bitcoin is dan het eerste wat je moet doen. 

Investeren in crypto: wat is mijn verwachting?

Investeren in crypto: Mijn inleg ging keer 8

In de vorige Bullrun zag ik mijn eigen inleg keer 8 gaan. Ik kan je vertellen; je weet niet wat je meemaakt. Het is onrealistisch, niet echt, je kunt het niet bevatten.

Ik heb altijd geleerd; je moet heel hard werken voor geld met bloed, zweet en tranen. Op die manier kun je geld verdienen en niet anders. Nog steeds ben ik voorstander van hard werken maar ik pleit er wel voor om slim om te gaan met het geld dat je verdient met hard werken. Ik ben ook ooit begonnen met investeren in crypto. 

Het huidige geldsysteem deugt niet

Ik ben in de afgelopen jaren erachter gekomen dat het geldsysteem waarin we leven niet deugt. Kort gezegd: als jij niet investeert dan profiteer je helaas ook niet mee. Sinds we geld kennen wordt geld niet correct gebruikt en is uiteindelijk Jan Modaal de sjaak. Die mag de gevolgen en dus de inflatie dragen en ‘de elite’ heeft het geld geïnvesteerd in zaken die niet zijn bij te drukken en die verdienen er bakken met geld aan.

Ik kan nu zelf toe gaan kijken vanaf de zijlijn of ik kan een keus maken en mijn tijd en energie in gaan zetten om mijn kennis te vergroten. Ik doe kennis op, leer het spelletje en het geld wat ik over heb om te investeren ga ik inzetten om nog meer geld te verdienen.    

Een aantal jaren geleden stapte ik deze wereld binnen en met de kennis die ik heb opgedaan heb ik mij ‘gewapend’. Ik wil mijn vermogen in eerste instantie behouden en daarnaast ook vergroten. Ik ga niet meer afwachten en elk jaar weer met inflatie geconfronteerd worden omdat men, de overheid en banken, weer geld bijdrukken en ik de gevolgen mag dragen. Ik heb zelf jaren hier geen weet van gehad, ik wist niet hoe het systeem in elkaar zat. Ik had net als iedereen netjes spaargeld op de bank en spaargeld voor mijn kinderen.

Investeren in crypto tegen inflatie.

Die tijd is voorbij! Ik doorzie het spelletje en ik pluk er nu de vruchten van. In mijn cursus deel ik al mijn opgedane kennis en ervaring.

We willen allemaal veel geld maar we weten niet wat geld is. Wie heeft er überhaupt een boek gelezen over geld! Als we iets moois willen kopen dan lezen we vooraf er alles over, wat zijn de specificaties, wat kan het apparaat allemaal etc.

Maar hetgeen wat we het liefst willen en het liefst er heel veel vandaar hebben we nog nooit tijd ingestoken, maar kort gezegd; geld is niet wat je denkt dat het is. Je denkt dat het een waardemiddel is, je kunt er waarde mee opslaan. Je hebt hard gewerkt, tijd en energie in je baan gestoken, en als beloning ontvang je geld. Je denkt: ‘Fijn, ik wil deze tijd en energie opslaan en later pas gebruiken’. Ik wil bijvoorbeeld ergens voor sparen. 

Helaas, want als je 5 of 10 jaar later dat geld wilt gaan gebruiken is je geld een stuk minder waard geworden. Dus geld is een slecht waarde oppotmiddel. Het behoudt zijn waarde niet. Geld wordt bij het leven bijgedrukt en wordt steeds minder waard. Heb jij gewerkt en aan het eind van de maand geld verdiend? Je bent dan nog niet ‘klaar’, dan begint het pas… Jij moet gaan nadenken hoe jij die waarde gaat gebruiken, waar ga jij je geld in stoppen zodat de waarde over de komende 5 of 10 jaar gelijk blijft of beter nog in waarde toeneemt. 

Investeren risicovol?

Ik vraag wel eens aan mensen of ze investeren. Vaak hoor ik ‘Nee hoor, ik niet. Zit veel te veel risico aan…’. Mijn vraag is dan: ‘Heb jij een bankrekening met spaargeld?’ en het antwoord is meestal ‘ja’. Dan investeer je dus ook.

Jij investeert in de euro en verwacht dat de waarde gelijk blijft en misschien zelfs wel toeneemt. Helaas is dat niet het geval; je geld wordt alleen maar minder waard. Als je dit gaat doorzien en inzien met hoeveel procent het tegenwoordig daalt dan hoef ik jou ook niet te overtuigen om te gaan investeren want dan ren je zelf al wel naar de bank om je geld om te gaan zetten. 

Asset classes stijgen in waarde

Vastgoed gaat door de jaren heen omhoog in waarde, aandelen gaan gemiddeld 8% per jaar in waarde omhoog, edelmetalen blijven relatief gezien gelijk in waarde, maar daarom koop je het ook, als een verzekering tegen slechte tijden. Natuurlijk zijn er jaren dat asset classes zakken, maar het gaat erom dat je lang in de markt zit. De geschiedenis laat zien dat je dan met die assets je vermogen vergroot. Waarom? Kort gezegd: omdat er steeds geld wordt bijgedrukt en alles wat niet is bij te drukken wordt meer geld waard. Ons geldsysteem zit dus niet goed in elkaar. 

Hoe lang blijf jij nog je vermogen, je kapitaal, je waarde in euro’s houden op de bank? Hoe lang blijf jij nog sparen in de hoop dat je geld meer waard wordt? Waarom denk je dat andere mensen vastgoed, aandelen, edelmetalen of Bitcoin kopen? Ze doorzien het spelletje. Dus ga deze kennis ook vergaren en ga daarna concrete stappen zetten!

Waarom wil ik investeren?

Mijn eerste doel met investeren en beleggen is: mijn vermogen beschermen en behouden. Wat ik heb wil ik niet meer in waarde kwijt raken.

Mijn tweede doel met investeren en beleggen is: mijn vermogen vergroten, de waarde voor mij aan het werk zetten.

Investeren is voor iedereen!

Of je 100 euro in de maand over hebt om te investeren of 10.000 euro klaar hebt staan op de bank. Het maakt niet uit, investeren is voor iedereen. Je kunt financiële stappen zetten met kleine bedragen die over enkele jaren van grote betekenis zijn.

Wil jij leren hoe je kunt investeren in crypto aandelen, edelmetalen en vastgoed? In mijn online cursus ‘Investeren kun je leren!’ neem ik jou mee op die reis, en leer jij je eigen keuzes maken. Ik vertel je niet het ‘get-quick-rich’ verhaal maar het eerlijke verhaal. Zo vertel ik ook waarom investeren in vastgoed op dit moment minder interessant is en vertel ik jou over mijn eigen fouten zodat jij daarvan kan leren.

Je hoeft echt geen miljonair te zijn om dit te kunnen doen. In mijn cursus leer jij hoe een individu of normaal gezin met kids met normale inkomsten elke maand financiële stappen kan zetten. Ben je morgen miljonair? Helaas niet, maar na de cursus denk je wél als een miljonair en maak je dezelfde stappen als een miljonair. 

Draag je opgedane kennis over op familie, vrienden en kennissen en vooral je kinderen. Stap uit het verrotte geldsysteem waarin we leven. Accepteer het gewoon niet meer en maak een keus!