19 april 2023
Waarom wil ik mijn kennis zo graag delen?
  • 3 minuten lezen
Door: Mike Bosscher
Waarom wil ik mijn kennis delen?

Ik krijg vaak de vraag gesteld: “Waarom wil jij je kennis zo graag delen?” Al jaren vind ik het leuk om met mensen mijn ideeën, kennis en ervaring te delen. Dit heb ik altijd gratis gedaan. Leuk om nieuwe mensen te spreken en van elkaar te leren. Op een gegeven moment werd dit meer routine en ging de lol er een beetje vanaf. Ik heb toen een PDF geschreven, zodat mensen alles zelf konden gaan lezen en ik er minder tijd aan kwijt was. Toch bleven mensen vragen om persoonlijk ‘advies’. Ook kon ik niet alles wat ik wilde vertellen, kwijt in deze PDF. In deze blog wil ik je graag vertellen wat mijn drive is om mijn kennis met jou te delen.

Mensen verkopen onzin

De afgelopen jaren op Curaçao bekeek ik alles eens van een afstandje. Ik zag vooral dat de Cryptowereld erg veranderde. Voorheen was altijd het motto ‘decentralisatie’; een persoon is zelf in control van bijvoorbeeld zijn Bitcoin. Tot mijn grote ergernis zag ik echter dat platformen en YouTubers steeds meer onzin aan het verkopen waren.  

Mensen trappen in scams

Stort bij ons maar je geld, koop hier maar een muntje; wij letten er goed op… Ze hadden het allemaal over centralisatie; precies het tegenovergestelde van wat Bitcoin (Crypto) betekent. Het échte verhaal, waar het om draait, werd niet meer verteld en de mensen die ik sprak, trapten geregeld in scams waarbij ze duizenden euro’s verloren.

Een makkelijke prooi door gebrek aan kennis

Op een gegeven moment was ik er klaar mee, ik kon het niet meer aanzien. Toen heb ik besloten om mensen te gaan informeren en vooral om mensen te beschermen, het eerlijke verhaal te vertellen. Ik ben van mening dat iedereen een eerlijke kans moet krijgen op ‘financieel geluk’, echter nieuwkomers in de Cryptowereld waren makkelijke prooien door gebrek aan kennis. Daarom wil ik mijn kennis delen met jou!

Beginnen bij het begin en mijn kennis delen!

Ik ben gaan brainstormen en ik heb toen een overzicht gemaakt van wat ik wilde vertellen en uiteindelijk zijn dat 12 cursusmodules geworden met 62 videolessen. Dit is uiteindelijk de online cursus ‘Investeren kun je leren!’ geworden. Om het totaalplaatje te kunnen zien moeten we eerst bij de basis beginnen, wat is geld en hoe zit ons geldsysteem in elkaar.  

Waarom kost de cursus geld?

Er is veel tijd gaan zitten in het voorbereiden en maken van de video’s maar het resultaat mag er zijn. Met mijn online cursus ‘Investeren kun je leren!’ kan ik nu veel meer mensen bereiken en echt het complete verhaal vertellen van het begin tot aan het eind. Het is tof om mensen op weg te helpen en te zien veranderen in denkwijze. Ik leer veel van deze mensen en zij leren van mij. 

Ik krijg ook vaak de vraag ‘Waarom vraag je geld voor de cursus als je het geld niet nodig hebt om van te leven?’. Een prima vraag om te stellen! Om twee redenen vraag ik geld voor mijn online cursus:

Reden 1:

De afgelopen 7 jaar heb ik veel tijd, geld en energie gestoken in mijn eigen ontwikkeling en ik vind dat de opgedane kennis, die ik overdraag, dusdanig waardevol is dat ik er geld voor kan vragen. Als iemand de kennis die hij of zij opdoet omzet in ‘doen’, dus investeren, dan is het bedrag van de online cursus gemakkelijk terug te verdienen. Het is kennis wat je je hele leven bij je draagt en uiteindelijk ook kunt overdragen op bijvoorbeeld je eigen familie, vrienden of kinderen. 

De website laten maken, een kantoor huren, apparatuur aanschaffen, de online cursus onder de aandacht brengen, video’s plaatsen, een online leeromgeving hosten zijn allemaal kosten wat komt kijken bij het maken van een online cursus. Ik ben niet vies van liefdadigheid maar ik blijf ook een investeerder en ondernemer. Ik wil een gezond bedrijf opzetten om ook ruimte te hebben om te groeien en om te kunnen blijven investeren. 

Reden 2:

Investeren is naar mijn idee ‘keuzes maken’. Ik heb bijvoorbeeld zelf een cursus aangeschaft ter waarde van 3000 euro over hoe je een cursus maakt. Ik maak een bewuste keuze om te investeren in mijzelf. Levert het direct geld op? Nee helaas. Maar ik heb wel kennis opgedaan die ik kan inzetten. 

Het aanschafbedrag voor de online cursus is voor de één makkelijk te betalen en een ander zal misschien eerst moeten sparen of er dingen voor moeten laten. Je zult dus keuzes moeten maken, waar ligt de prioriteit? Als jij de keus niet kunt maken en echt geen geld over hebt dan zul je eerst daar aan moeten werken voordat je überhaupt kunt investeren. Geld dat je gaat investeren moet je echt over hebben. Je moet dus aan je inkomsten of je uitgaven gaan werken.

Heb je het geld wel liggen maar besteed je het liever aan andere zaken dan maak je een bewuste keus. Als je het niet op kan brengen om ook financieel in jezelf te investeren dan is mijn inziens het investeren ook erg lastig. Je zult namelijk keuzes moeten maken en geregeld dingen moeten laten. Je zult er tijd, energie en geld in moeten steken. Het komt niet uit de lucht vallen! 

Kun je ook investeren zonder mijn online cursus te volgen? 

Jazeker! Er is veel gratis informatie te vinden op Social Media en ook in boeken. Je kunt er kennis opdoen en gaan starten.

Het voordeel van mijn online cursus is dat je mij vragen kunt stellen tijdens de online cursus maar ook daarna. Ik help je graag als er zaken zijn die je niet snapt en als dat op prijs wordt gesteld kijk ik mee met je eerste stappen met investeren. 

Mijn online cursus bestaat uit 62 video’s die makkelijk te volgen zijn en  je kunt dus relatief snel je kennis vergroten in plaats van alle financiële boeken (40+) te gaan lezen die ik heb gelezen. 

Daarnaast ga ik geregeld Live op Discord en daar is ook altijd de mogelijkheid om vragen te stellen. Het is een laagdrempelige online cursus over investeren met begeleiding. Je kunt meeliften op mijn kennis en ervaring. 

Winsten behalen met Bitcoin

De asset class Bitcoin; we zitten in een beginnende Bull Markt. Na de halving die zal plaatsvinden, omstreeks 27 april 2024, zal de prijs van Bitcoin naar alle waarschijnlijkheid weer gaan stijgen omdat de schaarste toeneemt. Alleen al met de asset class Bitcoin zijn naar mijn mening de komende jaren mooie winsten te behalen.

Dit wordt voor mij mijn derde Bullrun dus je kunt gebruik maken van mijn ervaring en inzichten. De investering in de cursus is prima terug te verdienen.

Echter, aan alle investeringen zit een risico en je maakt uiteindelijk je eigen keuzes. Ik geef hierin geen financieel advies.

Je mag mij altijd mailen!

Heb je vragen over de online cursus of wil je mij wat anders vragen, dan mag je mij altijd een mailtje sturen: mike@hetinvesteringsplan.nl.
Ik kom graag met jou in contact!